icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Blog 13/04/2020

Bijscholing Coronavirus (Covid-19) in het Meander Medisch Centrum

triamfloat

Al een jaar loop ik één dag in de week rond bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Het is een soort comeback bij dit ziekenhuis. Amper drie jaar geleden was ik ook betrokken bij het inrichten van leer-lijnen voor verpleegkundigen in de toen net aangeschafte Moodle leeromgeving ‘MeanderTalent’.

TriamFloat
Marieke Megens /
L&D Consultant

Drie jaar later is er behoefte om MeanderTalent door te ontwikkelen naar een 2.0 versie. Samen met partner Moodle implementatiepartner Infolearn richten we leerlijnen medische technologie in voor medisch specialisten. We ontsluiten leerroutes voor (regie)verpleegkundigen rondom 5 ziekenhuisbrede thema’s. Ook pakken we het kwaliteitspaspoort en de managementrapportage aan. Alles wordt mooier en duidelijker.

Net op het moment dat alles zo’n beetje klaar is en het nieuwe MeanderTalent is gelanceerd met een feestelijk filmpje, is het ineens niet meer zo vanzelfsprekend dat ik mijn wekelijkse dag in het Meander aan de slag ga. Ik woon in Den Bosch: het risicogebied Brabant. Het is maandag 9 maart. Ik heb geen klachten, dus mag nog gewoon komen. Dat was meteen mijn laatste werkdag buitenshuis, zo bleek later. Die avond kondigt het kabinet af, dat alle Brabanders zoveel mogelijk thuis moeten werken.

Dat is even schakelen! De rest van die week werk ik thuis aan mijn andere opdracht bij Schiphol. Ook niet echt een omgeving waar je naartoe gaat als je een potentieel besmet persoon bent. Als een week later mijn Meander dag weer aanbreekt, bel ik met mijn collega’s van de Meander Academie. Kan ik iets betekenen? Mijn uren zijn bijna op, maar ik sta te trappelen om een steentje bij te dragen.

Er is behoefte aan bijscholing! Mijn collega’s identificeren samen met het zorgpersoneel 7 leerlijnen voor 7 verschillende doelgroepen, waaronder IC-verpleegkundigen, longverpleegkundigen en zorgondersteuners. En natuurlijk een leerlijn voor nieuwe collega’s, want diverse (oud)verpleegkundigen melden zich aan bij Meander om bij te springen.

Nu kan ik helpen. Want ik ken MeanderTalent goed en heb een heel kort lijntje met Infolearn. En zo besluiten Infolearn en TriamFloat de handen ineen te slaan. We doen wat nodig is, zonder een factuur te sturen. Infolearn zet de ‘kale’ leerlijnen technisch klaar en we doen een eerste voorstel voor de inrichting van de leerlijnen: met een verplicht deel, een zelfbeoordeling en een verdiepend deel. Ook ExpertCollege draagt bij door alle e-learning modules in hun IC-pakket gratis ter beschikking te stellen.

De collega’s van de Meander Academie plaatsen in overleg met de ervaren verpleegkundigen de content, zoals instructiefilmpjes, kennisflitsen en e-learning modules. Elke dag gaat er een nieuwe leerlijn live. Nu, een maand later is de leerlijn beademing voor IC-verpleegkundigen ruim 100 keer geraadpleegd en de leerlijn voor longverpleegkundigen maar liefst 400 keer. Voordeel is dat de leerlijnen in MeanderTalent van het huisadres kunnen worden ingezien. Ze blijken te voorzien in de behoefte van medewerkers om zich vooraf en tussendoor bij te scholen in de bekwaamheden die in deze coronacrisis worden gevraagd.

Wellicht loop je binnen jouw ziekenhuis of zorginstelling met een soortgelijke vraag rond? Hoe kan ik in deze periode mijn personeel zo snel mogelijk bijscholen? Vraag ons dan om met je mee te denken! We hebben daarvoor een Lerend Spreekuur ingericht. Gratis en erop gericht om je concreet op weg te helpen. Want alleen samen kunnen we deze crisis goed doorstaan.

Overzicht blogs
TriamFloat
Marieke Megens /
L&D Consultant

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!