icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Blog 01/11/2018

De week van Business Manager Rutger Holtzer

week

Business Manager Rutger Holtzer geeft je een kijkje in zijn persoonlijke én zakelijke leven.

Weekend

Op zondag loop ik de halve marathon in Eindhoven. Dit houdt automatisch in dat ik me op zaterdag een beetje gedeisd houd. Een mooie gelegenheid om op zaterdag een redactieslag te slaan over ons nieuwe magazine dat bijna uitkomt. 

Twee uur voor de marathon werd ik er door collega Remco aan herinnerd dat ik deze week aan dit blog moet werken . Met hardlopen schieten mijn gedachten altijd alle kanten in en heb ik de meest briljante ideeën. Pech alleen dat ik naderhand ze me zo slecht kan herinneren. Wel had ik me voorgenomen om deze ‘interne publicatie’ ook maar als blog te schrijven. Het was afzien. Het was te warm om 21 kilometer te lopen, maar heb de marathon op karakter wel uitgelopen (net als duizenden andere mensen). 

Maandag

Maandagochtend wat ruimte in de agenda, omdat een sollicitant afbelt. Balen, ze kiest voor een baan waar ze meer kan coachen en trainen. Haar natuurlijk wel van harte gefeliciteerd met haar keuze. Einde ochtend een werklunch waarin we met elkaar op zoek gaan naar nieuwe wegen om onderwijskundige professionals aan ons te binden. Er komen steeds meer mooie opdrachten binnen en we zijn bijna uitverkocht. Daarnaast realiseren we ons heel goed dat we met aandacht met onze huidige collega’s moeten blijven omgaan. Iedereen heeft het druk en dit mag niet ‘te druk’ worden of blijven. Het resultaat is dat we naast LinkedIn ook andere social media gaan inzetten en dat we in februari of maart een nieuwe TFCE willen starten. 

De middag had een praktisch karakter: bloemen en bubbels besteld voor 3 jonge collega’s die morgenvroeg hun masterdiploma in ontvangst nemen. Daarnaast moest er nog administratief werk gericht worden, dus heb ik samen met office manager Kelly informatie in een klantportal gezet. Uit de financiële administratie bleek dat een aantal debiteuren nog een forse achterstand hebben. Ook hier acties opgezet. Zo zie je maar dat je als Business Manager verantwoordelijkheid hebt voor het hele proces. Aan het einde van de dag nog een netwerkgesprek gehad met een voormalig opdrachtgever van een grote verzekeraar die als ZZP-er in de wereld van L & D voor zichzelf gaat beginnen. Altijd goed om goede mensen in het netwerk te kennen. 

Dinsdag

Dinsdagochtend stond ik in de dagelijkse file richting Randstad. Dit ondanks de beloofde rust vanwege de herfstvakantie in het zuiden van het land. Al voor 9 uur de eerste 3 telefoontjes met consultants gehad. Interesse en belangstelling leiden altijd tot mooie gesprekken. 

Met het MT de ochtend gestart met een sessie over klantportefeuilles en de vraag hoe we als Business Manager nog beter onze meerwaarde kunnen bieden en met klantvragen kunnen omgaan. Ook hier bleek weer dat we niet alleen goede consultants zoeken maar ook echt de pijn beginnen te voelen van het gemis van een extra business manager. 
In de loop van de middag de inmiddels haast dagelijkse ‘sudoku’ van inzetten, te starten opdrachten en beschikbare mensen opnieuw met Remco en Tim gelegd om klanten en consultants tevreden te houden. 

Woensdag

Woensdag een dag thuis werken. Met alle drukte op de weg probeer ik een dag in de week thuis aan de slag te zijn. Administratie, mailbox en diverse opgespaarde telefoontjes wegwerken. Ook een vervolg gegeven aan een goede en inspirerende lezing van en over ‘Gaimed’. De eerste bijeenkomst van een themagroep Games geïnitieerd. Uiteraard in goed overleg met de initiatiefnemer, Tom Lassche. 

Donderdag

Mijn dag start bij FrieslandCampina voor een kwartaaloverleg met mijn nieuwe opdrachtgever. Sinds 1 juli is Ronald in dienst en de afspraak is dat we elkaar eens per kwartaal bijpraten over zaken die spelen. Vandaag neem ik Noëlle mee, zij heeft in het verleden hier mooie opdrachten uitgevoerd en een toelichting van haar geeft al snel een goed beeld bij Ronald. In de middag naar Soest. Boksen met collega Business Managers. Dit was sportief en gezellig. Het is fijn om met collega's uit dezelfde holding ervaringen te delen en ook zeker lol te maken.

Vrijdag

Normaal is de vrijdag een dag vol sprintjes van bila’s met consultants en themagroepen. Zo ook de ochtend. Een bila met Anoukh, wat zaken regelen voor de themagroep VR en een sollicitant. Een hele leuke jonge onderwijskundige waar Baukje en ik zeker potentie in zien. 

Vanmiddag is het anders dan anders, samen met met Marjoleine en Rudi ontvang ik vier klanten: FrieslandCampina, Scania, ASML en KLM om met hen een inspirerende sessie over werkplekleren te hebben. Een mooie kleine setting van drie uur waar elkaar ontmoeten en inhoud heel goed samen gaan. De vertaling van onderzoek in een MKB-setting naar een corporate omgeving is voor velen een vraagstuk dat professionele nieuwsgierigheid opwekt. Het feit dat de collega’s veel te veel hebben voorbereid geeft aan dat het onderwerp leeft.

Natuurlijk afgesloten met een bitterbal en een glas wijn. Er zijn onderling vervolgafspraken gemaakt en ook ik heb weer haakjes voor toekomstige gesprekken. 
Vanaf hier nogmaals dank aan Rudi en Marjoleine voor de professionele begeleiding. 

Overzicht blogs

De consultants van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!