Welke bijdrage levert leren aan jouw organisatie? Om dit inzichtelijk te maken heeft TriamFloat het model ‘Positioneren en Professionaliseren van Leren’ (PPL-model) ontwikkeld. Het model onderscheidt vijf posities, van ad hoc tot creërend. De uitwerking van elke positie in zes te beïnvloeden bouwstenen maken het model tot een herkenbaar en praktisch handvat.
Het is belangrijk om niet alleen naar leerinterventies te kijken, maar naar het grote geheel van leren en ontwikkelen in een organisatie. Om dit te doen helpt het om te kijken vanuit de zes managementbouwstenen:
Oké, leuk al die bouwstenen, maar wat kun je ermee?
Als je voor elke bouwsteen in kaart brengt wat de huidige en gewenste situatie is, krijg je een goed beeld van wat er moet gebeuren om tot die gewenste situatie te komen. Je hebt zicht op de gebieden waar je nog aan moet ‘sleutelen’. Zo kun je gericht aan de slag met acties om leren in je organisatie te versterken.
Hoe pak je dat aan?
Het in kaart brengen van de huidige en gewenste situatie kan in een gesprek met bijvoorbeeld een L&D manager, maar de ervaring leert dat het beter is om dit met meerdere belanghebbenden samen vast te stellen (bijvoorbeeld L&D-professionals, L&D-manager, een aantal managers en medewerkers van verschillende afdelingen).
Wij faciliteren dit door middel van de PPL-workshop. In deze workshop wordt eerst de huidige en gewenste situatie gepositioneerd. Vervolgens bedenken de aanwezigen samen welke acties nodig zijn om dit te bereiken. Die input verwerken we vervolgens in een strategisch leerplan. Afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de organisatie gaan zij hier vervolgens zelf mee aan de slag, of TriamFloat ondersteunt ook bij het realiseren van de acties.
Meer weten of advies nodig voor jouw eigen organisatie?
Neem contact met ons op via sandra.van.den.top@triamfloat.nl of office@triamfloat.nl. We helpen je graag verder!