icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Blog 15/04/2020

Het laatste puzzelstukje: de pre- en onboarding in tijden van Covid-19

TriamFloat

In mijn eerste en tweede blog vertelde ik over het verzamelen van de vereiste kennis en kunde en het toetsen van voorbehouden en risicovolle handelingen in tijden van Covid-19. In deze blog neem ik je mee, hoe we tot het laatste ontbrekende puzzelstukje kwamen om (toekomstige) medewerkers snel op te leiden.

Inmiddels hadden we een visie op het organiseren van scholing, toetsing en het aanbieden van de vereiste kennis om de (nieuwe) medewerker veilige en goede zorg te laten verlenen. Desondanks zei ons gevoel dat er iets mistte. Een aantal telefoongesprekken later werd het duidelijk, er was iets alomvattends nodig.

Namelijk een pre- en onboarding. Oftewel een inwerkprogramma voor (toekomstige) medewerkers. We bedachten een online- en offline (leer)pakket, waarin voor de medewerker onder andere duidelijk wordt:

  • welke handelingen hij of zij straks mag gaan uitvoeren;
  • weet wie hij of zij wanneer mag of moet benaderen;
  • waar hij of zij het leerplatform kan vinden met de benodigde kennis.

Daarnaast kan het (leer)pakket gepersonaliseerd worden met belangrijke informatie die per locatie verschilt. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de doelgroep van de locatie. Dit allemaal tezamen geeft de medewerker een warm welkom en handvatten om snel in te springen bij het verlenen van veilige en goede zorg.

Ik heb bewondering voor de daadkracht van de medewerkers bij ’s Heeren Loo. In een onrustige tijd, zetten zij de schouders eronder en zie ik veel oplossingen vanuit onder andere creativiteit ontstaan. Ik wens alle zorgtoppers veel succes en ik ben blij dat ik vanuit mijn onderwijskundige kennis hieraan heb kunnen bijdragen.

Herken jij vragen die in deze reeks blogs naar voren zijn gekomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We denken graag met je mee, iedere organisatie is anders en heeft daarbij zijn eigen behoeften. Als wij vanuit TriamFloat kunnen bijdragen, dan doen we dat graag! Schroom niet om contact op te nemen, onze ondersteuning is overigens kosteloos.

Overzicht blogs

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!