icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Blog 05/11/2019

On board bij TriamFloat

on board

Het is onze kracht dat we elkaar als collega’s écht kennen. Wat je misschien niet zou denken, omdat we als consultants met name veel op locatie bij de klant werken en dus veel op pad zijn. Toch is er een duidelijke TriamFloat-cultuur en weten we elkaar te vinden. Hoe krijgen we dit voor elkaar? Alle nieuwe collega’s doorlopen het TriamFloat onboarding traject. Dit geldt niet alleen voor startende consultants, maar zeker ook voor ervaren consultants. Door middel van de onboarding maken nieuwe collega’s kennis met TriamFloat, de collega’s en de werkzaamheden als L&D consultant. In deze blog geven we je graag een kijkje in onze onboarding.

triamfloat
Mirthe Verkooijen /
L&D Consultant

Warm welkom
Spannend zo’n eerste dag! Een eerste indruk is toch best belangrijk. Je wilt je best doen maar ook niet overdrijven. Dit geldt niet alleen voor een nieuwe medewerker, maar ook voor de organisatie. Als TriamFloat gaan we hier bewust mee om. Centraal staat een warm welkom. Dit begint bij de eerste dag maar stopt daar niet. Zo’n eerste dag zetten we wel een stapje extra: aandacht, betrokkenheid en plezier. Het is leuk om te merken dat zo’n dag nieuwe collega’s enthousiast maakt om écht te aan de slag te gaan.  

Onboarding module
De kop is eraf. Maar hoe kom je erachter: hoe de printer werkt, met wie je kunt sparren over je eerste klantopdracht, waar je koffie kunt halen en wat een Meet & Eat inhoudt? Wij gebruiken hier onze online onboarding module voor. Hierin leer je meer over de historie van TriamFloat, je krijgt antwoord op praktische zaken en we delen tips en tricks. Ook bevat de onboarding module checklists met wat er de komende tijd van je wordt verwacht. Deze module kunnen nieuwe collega’s rustig doornemen en altijd weer raadplegen. Dit bevestigt nieuwe collega Charlotte: ‘Het heeft ons een hoop vragen bespaard en zo’n onboarding (red. online module) is echt uniek’.  

Buddy
Je kent inmiddels wat collega’s en TriamFloat voelt al meer als thuis. Binnen TriamFloat vinden we het belangrijk dat we voor elkaar klaar staan. Dit willen we meegeven vanaf dag één. We begeleiden je de eerste periode intensief door middel van ons buddy-systeem. Dit reikt van TriamFloat tot en met de opdracht bij de klant. Je kunt bij je buddy terecht met zowel inhoudelijke als praktische vraagstukken. De ontwikkeling van de nieuwe collega staat centraal en hij/zij is daarom zelf initiatiefnemer in hoe het buddyschap vormgegeven wordt.

Aan de slag
Start je bij TriamFloat? Dan ga je meteen aan de slag bij de klant. Ook de TFCE’ers ervaren direct hoe het is om als onderwijskundig consultant te werken. Door learning on the job leer je immers het meest. Het snel zelfstandig aan opdrachten werken, boost de ontwikkeling: je leert veel in een korte tijd. TriamFloat biedt maatwerk en dus geen kant en klare leeroplossingen. Ook dit draagt bij aan het leerproces van onze collega’s doordat van hen zelfstandigheid en autonomie wordt verwacht.

Trainingen en workshops
Door het jaar heen vinden regelmatig trainingen en workshops plaats. Soms geven we deze zelf en soms huren we hier een externe partij voor in. Deze trainingen en workshops zijn geen vast onderdeel van de onboarding, maar we stimuleren nieuwe collega’s om aan te sluiten naar behoefte. Ook nieuwe collega’s nodigen we uit om persoonlijke ervaringen te delen en ideeën in te brengen. Zo bevorderen we onze interne kennisdeling én leren we elkaar beter kennen.

Hoe wordt onboarding vormgegeven in jouw organisatie? We zijn benieuwd en denken graag met je mee!
Mirthe / TriamFloat
triamfloat
Mirthe Verkooijen /
L&D Consultant

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!