icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Blog 12/03/2020

TriamFloat als graadmeter van de (wereld)economie

Blog Rutger

De Big Mac index zegt iets over het welvaartsniveau per land. Indien de Bouw en of uitzendbranche een sterke groei of krimp laten zien is dat voor economen het signaal dat de economie in zwaarder weer komt of juist dat de zon wat meer gaat schijnen. TriamFloat is een echte volger in de economie. We voelen langlopende trends en heel soms ervaren we korte klappen.

TriamFloat groeit al jaren in een gestaag tempo en in de loop van de jaren hebben we een mooie portefeuille opgebouwd. Deze portefeuille is zo breed als de Nederlandse economie. Klanten in gezondheidszorg, overheid, onderwijs en veel takken van sport in het (corporate) bedrijfsleven. Dit maakt ons tot een mooi en robuust bedrijf. We floreren in de open Nederlandse economie.

We liften mee op wetgeving en langlopende trends die toe vele soorten onderwijskundige vragen leiden. Denk hierbij aan invoering van Keuzedelen in het MBO, de invoering van de Omgevingswet of de opdoemende Brexit met bijbehorende impact voor douaniers. Allerlei zaken die van invloed zijn op de samenleving, organisaties en daarmee ook op werknemers in ‘de BV Nederland’.

Ik ga eens onderzoeken of er een index te destilleren is uit TriamFloat-kerncijfers. Gewoon omdat het geinig is om naast marktleider en een hele goede dienstverlener ook een voorspeller te zijn van langlopende trends in de economie.

Gelet op de portefeuille moet er een afleiding te maken zijn van het overheidsbeleid en de stand van het land. Indien de minister van Financiën en strak anticyclisch overheidsbeleid stuurt heeft TriamFloat een constante index. Laat de Minister dit los, dan gaat ook de TriamFloat-index sterk fluctueren.

En deze dagen worden onze opdrachtgevers en daarmee de TriamFloat-experts geconfronteerd met de impact van het Corana-virus. Binnen de luchtvaart voelen onze opdrachtgevers dit direct, en wij daarmee ook. Opdrachtgevers zetten de tering naar de nering en maken opnieuw afwegingen in prioritering van projecten. Hiermee worden onze inzetten niet verlengd of stoppen vroegtijdig. Natuurlijk is dit vervelend maar klantrelaties kennen een lange historie en in een echt partnership kijk je waar je elkaar kunt helpen in moeilijke tijden.

Ik ben benieuwd welke veerkracht de economie heeft en of dat de TriamFloat index na deze korte klap op peil blijft.

Overzicht nieuws

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!