icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Triamfloat
Interview

"Ik had behoefte aan vrijheid en koos daarom midlancen!"

#flexibiliteit #samen
TriamFloat

Aan het woord is Anneloes de Kok, een ervaren consultant op het gebied van Learning & Development en verbonden aan TriamFloat. Toen Anneloes tijdens haar sollicitatiegesprek voor het eerst over midlancen hoorde, was zij zeker geïnteresseerd. “Maar ik koos er in eerste instantie niet voor, omdat ik geen overhaaste beslissingen wilde nemen. Ik wilde eerst zeker weten of deze manier van werken bij mij past.”

Anneloes de Kok
Anneloes de Kok /
L&D Consultant

Dus ging Anneloes in eerste instantie in loondienst bij triamFloat. “Ik werd ingezet op opdrachten bij NS, Deloitte en ING. Al die verschillende culturen en structuren vind ik super interessant en ook de afwisseling van tijdelijke projecten past bij mij. Ik vind dat heerlijk aan mijn werk.” Ook thuis liep alles voorspoedig: er werd een handtekening onder het koopcontract van een huis gezet en er was een tweede kindje op komst.

“Ondertussen bleef ik nadenken over midlancen”, vertelt Anneloes, die tussen de bedrijven door informatie inwon bij haar collega’s van TriamFloat. “Ik zette de voor- en nadelen voor mezelf op een rijtje, zoals de gevolgen van het niet hebben van een opdracht. Ook liet ik een fictieve berekening van mijn “nieuwe” salaris maken, zodat ik alle scenario’s kende. En de eindconclusie was: het model geeft mij meer dan dat het kost!”

Op het moment dat Anneloes na haar zwangerschapsverlof weer terug op kantoor kwam, besloot ze de sprong te wagen. “Mijn thuissituatie was er klaar voor en ook in mijn hoofd was er een knop om. Dus toen Deloitte mij na mijn verlof terug vroeg, was mijn eerste midlance-opdracht een feit!”

Wat voor Anneloes het belangrijkste voordeel is van midlancen? “Dat je je eigen tijd kunt indelen. Ik wilde bijvoorbeeld even terugschakelen naar drie werkdagen. Hierdoor had ik voldoende tijd voor de kinderen en kon ook wat tijd voor mezelf pakken. Een goede werk-privé balans, dat bood midlancen mij.” Ze zegt nooit meer de druk te voelen om uren te maken, omdat dat nou eenmaal contractueel zo is afgesproken. “Die last is van mijn schouders, omdat ik nu de vrijheid heb om zelf mijn uren in te delen. Ik zit echt zelf aan het stuur!”

Ik raad alle jonge moeders die ambitie én behoefte aan ondernemen hebben, aan om midlancen te overwegen.
Anneloes de Kok / TriamFloat

Anneloes is op haar plek, als midlancer bij TriamFloat. “Ik was hier aan toe, die vrijheid was nodig maar de samenhorigheid vind ik ook belangrijk. Het is een heel sociaal bedrijf, er is altijd persoonlijke interesse en zorg. Het is fijn om je ondernemer te voelen, maar toch een team om je heen te hebben. Ondanks dat je overal uitvliegt, heb je hier het thuisgevoel.”

Lachend: “En als ik met pensioen ga, ben ik specialist op álle gebieden. Je krijgt zoveel kennis en specialismen door het midlancen. Je kunt bij TriamFloat echt de diepte ingaan, omdat de opdrachten relatief lang duren. Ik kan het hier nog heel lang volhouden.”

Is midlancen ook iets voor jou?

Bekijk de vacatures van TriamFloat
Anneloes de Kok
Anneloes de Kok /
L&D Consultant

De consultants van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!