icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 07/05/2019

Catrina: een ervaren onderwijskundige met verstand van Virtual Reality

TriamFloat

Catrina van Paradijs heeft haar sporen in het bedrijfsleven en het onderwijs verdiend: zij heeft decennialang ervaring in het ontwikkelen en verbeteren van opleidingen. Sinds Catrina in 2015 aansloot als interim onderwijskundige bij TriamFloat, geniet zij van de afwisseling in projecten en bedrijven. Lachend: “Ik ben extreem nieuwsgierig en daarom past deze manier van werken goed bij mij. Omdat ik overal in de keuken kan gluren. Het is bovendien fijn om als externe met een frisse blik een opdracht te starten en het bedrijf een spiegel voor te houden.”

Catrina’s nieuwsgierigheid uit zich ook in het continu leren van nieuwe dingen. “Bij TriamFloat sluit je als consultant aan bij een themagroep, om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen over een bepaald onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld e-learning of blended learning zijn. De vragen die je elkaar stelt zijn: Wat wordt ons beleid? Wat voor diensten en producten kunnen we een opdrachtgever binnen dit spectrum aanbieden? Mijn ervaring is dat werken in themagroepen echt een meerwaarde heeft als het gaat om onderwijskundig advies.”

Catrina sloot een tijd geleden aan bij de themagroep “Virtual Reality” en plukt hier nu de vruchten van. “De kennis die ik tot nu toe heb opgedaan, heeft geleid tot een fantastische opdracht.” Zij werkt met een team instructeurs aan een innovatief project voor het Veiligheidstrainingscentrum van Schiphol.

Hoe Virtual Reality daar wordt ingezet? Catrina legt uit: “Voor instructeurs die met een busje op Schiphol rijden gelden bijzondere richtlijnen als het gaat om verkeersveiligheid. Je hebt bijvoorbeeld te maken de protocollen van de verkeerstoren, taxiënde vliegtuigen die opeens opdoemen, uitstekende slurven en andere verkeerssituaties die je buiten een luchthaven niet snel tegenkomt.

De wens van het Veiligheidstrainingscentrum is het bouwen van een simulator die aan de onderwijskundige eisen voldoet. Samen met het team instructeurs werk ik nu aan een virtuele versie van de rijopleiding, zodat de opleiding minder intervenieert met het primaire proces van Schiphol en efficiënter wordt voor cursisten. We maken we een blended training die de voordelen van VR combineert met de noodzakelijke training in real life. Vooral het vernieuwende aspect is heel spannend en leuk: Welke mogelijkheden biedt VR? Hoe is dat van invloed op het lesprogramma? Welke nieuwe vaardigheden moeten de instructeurs leren? We verdiepen ons bijvoorbeeld ook in de technische eisen waaraan virtueel Schiphol in 3D moet voldoen.

Ik streef ernaar om elke twee jaar een opleiding te doen, zo ben ik onlangs scrummaster geworden.
Caterina van Paradijs / TriamFloat

Catrina werkte in het verleden ook als trainer/coach, wat haar erg helpt in haar dagelijkse werkzaamheden. “Ik heb hier dagelijks plezier van! Door deze ervaring ben ik veel beter in staat de psychologische kant van mijn werk  te interpreteren. Om situaties handig in te schatten en politiek handig aan te pakken.”

Ze vindt het heerlijk om ingevlogen te worden voor een tijdelijke opdracht. “Ik ben ook niet anders gewend. In het verleden werkte ik 20 jaar als ZZP’er en werd ik geregeld door TriamFloat ingehuurd. We gaan dus way back!” Het nadeel van ZZP’en vond Catrina het zelf regelen van haar administratie en de acquisitie. “Het zoeken naar nieuwe opdrachten vond ik destijds niet echt leuk, dat kostte veel tijd en energie.”

Maar dat is gelukkig verleden tijd, sinds zij als midlancer bij TriamFloat aan boord stapte. “De Business Managers hebben een groot netwerk en zorgen voor een goede match tussen opdracht en consultant”. Catrina zegt hartstikke tevreden te zijn met haar aanstelling als midlancer bij TriamFloat. “Ook omdat deze manier van werken mij heel veel vrijheid geeft om van zaken naast het werk te leren en te genieten: zo ben ik in mei vorig jaar een maand naar  Amerika geweest en zoiets  ga ik dit jaar zeker weer doen. Ook dat is een voordeel van midlancen.”

En het is natuurlijk super fijn om zo’n groot team collega’s te hebben. Je hebt altijd achtervang of een hulplijn!
Catrina van Paradijs / TriamFloat

De consultants van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!