icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 14/04/2021

De Young Expert Community: van Young Expert tot autonoom L&D Expert

ypc

Je komt net uit de collegebanken en bent klaar om aan de slag te gaan. Maar als young expert komt er heel wat op je af. Hoe vind je je weg in het werkende leven? Irene Hazelaar en Annick Mol, Business Managers bij TriamFloat hebben het antwoord: Met de Young Professional Community (YEC). Wat is deze community precies en voor wie is het bedoeld? We spraken erover met een enthousiaste Irene en Annick.

YEC: Een veilige plek om je verder te ontwikkelen

De Young Expert Community. Dat klinkt als iets waar we graag onderdeel van willen zijn. Maar wat is het precies? Voordat we er dieper op ingaan, vatten Irene en Annick, de bedenkers van de Young Expert Community, het kort samen: De Young Expert Community is een community waar startende Onderwijskundigen samenkomen om hun ervaringen te delen en samen verder te leren. Het is een veilige plek om je verder te ontwikkelen en uit te groeien tot autonoom L&D Expert.

YEC is een community waar startende Onderwijskundigen samenkomen om hun ervaringen te delen, en samen verder te leren
Irene en Annick / TriamFloat

Verbreding van het bestaande programma

Irene: “TFCE, ons werk- en leerprogramma voor net afgestudeerde onderwijskundigen, bestaat al ruim zeven jaar en draait heel goed. Het TFCE-programma richt zich op starters die direct vanuit de collegebanken bij ons binnenkomen. Het is een fantastisch traject, maar we zagen dat de consultants na het eerste jaar nog steeds een grote ontwikkelbehoefte hadden op veel vlakken. Daarom hebben we de begeleiding en ondersteuning van hun zelfontplooiing breder getrokken, tot het vierde jaar. Deze hele groep samen noemen we de Young Expert Community.” 

Annick vult aan: “Ook zochten we nieuwe manieren om met elkaar te verbinden. TriamFloat groeit hard, en het is niet meer vanzelfsprekend is dat iedereen elkaar rechtstreeks weet te vinden. Toch is het fijn dat je een kleine groep collega’s hebt die je kent. Daarom hebben we ervoor gekozen het stukje verbinding en ontwikkeling te centraliseren. Door in groepen en teams te werken, kunnen we dat doen op een manier die past bij TriamFloat.” 

Professioneel en autonoom werken

Op dit moment bestaat de community uit zo’n dertig young professionals. Dat zijn de starters die het TFCE-traject doorlopen, maar ook mensen die al bij TriamFloat werken, en maximaal vier jaar werkervaring hebben. 

Irene: “De Young Expert Community is een verlenging van het TFCE-programma. Maar er is wel een groot verschil. Bij het TFCE-traject werken we echt met een vast programma met modules, terwijl de professionals daarna, in de Young Expert Community meer regie hebben. We werken ook met kaders, en het einddoel is professioneel en autonoom werken, maar hoe we dit bereiken bepalen we samen en kan voor een elk individu verschillen. We faciliteren en brengen de community bij elkaar, maar geven ze verder alle ruimte om het vorm te geven zoals ze zelf willen.”

Zelforganisatie van de young experts

Annick: “Bij de community ligt de nadruk op het zelf organiseren. Ze vullen zelf in hoe ze voor verbinding met elkaar kunnen zorgen, maar ook waar de behoeftes liggen op het gebied van professionaliseren. Dit doen we bijvoorbeeld met vierjaarlijkse bijeenkomsten voor de young experts. Het wordt georganiseerd door de young experts zelf, die het hele programma invullen. Dit is altijd een combinatie van inhoud en fun.”

Bij de community ligt de nadruk op het zelf organiseren. Ze vullen zelf in hoe ze voor verbinding met elkaar kunnen zorgen
Annick en Irene / TriamFloat

TriamFloat-brede verbinding

En hoewel de Community voor de starters van TriamFloat is, is het juist opgezet met het doel te blijven verbinden met de rest van de organisatie. Irene: “Wat voor ons belangrijk is, is dat de community geen eilandje wordt – een schiereiland mag wel, haha. Want de community is namelijk geen aparte tak van TriamFloat, en het doel is júíst in verbinding te komen met de hele organisatie. Daarom organiseren we ook TriamFloat-breed allerlei bijeenkomsten, met veel kennisdeling, themagroepen, jaarlijkse 24 uurs-uitjes, en allerlei andere leuke activiteiten.”

Om ervoor te zorgen dat de hele organisatie betrokken is, dragen de meer ervaren collega’s bij aan de ontwikkeling van de starters. “Onze senioren worden ingezet bij TFCE-workshops. Ze geven workshops waar de focus ligt op consultancy-skills zoals projectmatig werken, maar hun kennis wordt ook ingezet voor het geven van workshops ook over diepere onderwijskundige thema’s, zoals performance-support.” Het eigen talent van TriamFloat wordt zo optimaal benut, terwijl er meteen ruimte is voor verbinding tussen de collega’s.

Het is duidelijk: de Young Expert Community is dus écht een community waar je deel van wilt uitmaken. Ben jij een young expert heb jij een onderwijskundige achtergrond en ben je op zoek naar een uitdaging? Bekijk de vacature of neem contact op met Irene Hazelaar, via irene.hazelaar@triamfloat.nl of 06 - 319 12 182 

Bekijk de vacature
triamfloat
Irene Hazelaar /
Business Manager

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!