icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 22/05/2023

“Diverse dynamieken zijn een verrijking voor je rol als expert”

TriamFloat

Onze nieuwe collega Roos van Bentum heeft een druk leven, want naast haar nieuwe baan volgt ze ook nog een opleiding. “Ik heb in de Retail gewerkt, en bij Triamfloat krijg ik nu de mogelijkheid om kennis te maken met andere sectoren. Ik ben nu gestart bij de overheid maar ik wil ook graag een kijkje nemen in een ziekenhuis. Ik denk dat die diverse dynamieken een verrijking zijn voor je rol als expert.”

Roos is opgeleid tot opleidingskundige aan de HAN in Nijmegen. “Ik was oorspronkelijk begonnen met Bestuurskunde aan de universiteit omdat ik het leuk vind om te kijken naar organisaties en naar de samenwerking binnen organisaties en besturen. Ik kwam er echter vrij snel achter dat onderzoek doen echt niets voor mij is. Je moet mij gewoon dingen laten doen die iets concreets opleveren. Dit was te theoretisch voor mij.”

Ze heeft vervolgens een half jaar als badjuf in een zwembad gewerkt, en ondertussen goed nagedacht over wat ze wilde gaan doen. “Uiteindelijk ben ik dus bij Opleidingskunde uitgekomen. Ik vind bijvoorbeeld
de ontwikkeling van mensen en organisaties heel interessant, en ook de dynamiek in groepen. Opleidingskunde gaf daar verschillende rollen voor: trainer, coach, adviseur. En je houdt je ook bezig met het ontwikkelen van opleidingsmaterialen voor de werkende mens.”

Commercieel

Na haar studie heeft ze ruim zes jaar bij een grote retailer gewerkt. “Dat is dus heel commercieel; een discount supermarkt met een Duits moederbedrijf. Hier leerde ik heel snel schakelen en snel inspelen op de wisselende klantwensen. Dat werkt ook intern door, dus ook qua HR en opleiden. Ik heb op heel veel verschillende afdelingen door het hele land toffe projecten gedaan, maar op een gegeven moment wilde ik wel eens weten of ik dat ook ergens anders kan, en dat is dus de provincie Flevoland geworden via Triamfloat.”

Roos is als expert aan de slag gegaan met het maken van een hernieuwd onboarding programma voor nieuwe medewerkers. “En de organisatie wenst ook een opleidingstraject voor het thema ‘ambtelijk vakmanschap’. Dat is nu natuurlijk heel actueel. Inhoudelijk is het erg leuk. Qua organisatie valt mij nu al een aantal dingen op die heel anders zijn dan ik gewend ben. Het is dus de vraag hoe ik daarop ga inspelen om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. En dat is precies de reden waarom ik hierheen wilde.”

Spannend

Wat zij heel leuk vindt aan Triamfloat is dat het opleidingskundige ambt zeer serieus wordt genomen. “De kwaliteit is heel hoog en dat kan ik erg waarderen, want zo zit ik ook in elkaar. Tegelijkertijd is het een gezellige club mensen. Ik word meteen overal voor uitgenodigd; ook voor dingen die niet werk gerelateerd zijn. Die warme ontvangst geeft echt een goed gevoel bij de overstap van een steady contract van 6,5 jaar naar het midlancen, dus daar ben ik heel blij mee.”

Overzicht nieuws
L&D Expert
Roos van Bentum /
L&D Expert

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!