icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 26/03/2019

Floor Dijkstra: de nieuwe Business Manager van TriamFloat

TriamFloat

Wat gaat er om in het hoofd van een opdrachtgever die op zoek is naar een professional op het gebied van Learning & Development? Floor Dijkstra heeft hier ervaring mee: “In mijn vorige functie als Manager Learning & Development Nederland bij FrieslandCampina wás ik de opdrachtgever. Ik kan me hierdoor goed inleven.” Floor is sinds twee maanden Business Manager bij TriamFloat en voelt zich als een vis in het water. “Ik voelde me hier direct thuis. Ik vind het fijn om met zulke deskundige L&D-professionals te werken."

Hoe Floor in aanraking kwam met Learning & Development? Tijdens haar opleiding Onderwijskunde fietste zij vaak over een lang en slecht verlicht pad. “Mijn moeder vond dit doodeng – je kent het wel- en deed me een cursus weerbaarheid cadeau.” Deze cursus maakte indruk. “In die tien lessen gebeurde er iets, iedereen had een punt waarop zij veranderde en dingen echt anders ging doen. Mensen maakten andere keuzes, heel bijzonder. Ik heb twee trainersopleidingen gevolgd omdat ik dacht: dit wil ik ook kunnen.”

Hoe kun je een traject ontwikkelen dat echt leidt tot veranderingen?
Floor Dijkstra / TriamFloat

Het verhaal kreeg een staartje. “De trainer vroeg anderhalf jaar later: hé Floor, wil je mijn bedrijf overnemen? En impulsief dacht ik: dat lijkt me wel wat! Ik trainde in de jaren die volgden verschillende doelgroepen in het onderwijs, zorg, welzijn en bedrijfsleven. 

Na een verhuizing ben ik meer ontwikkelopdrachten gaan doen als L&D-consultant. Ook heb ik lang lesgegeven op een opleiding tot coach en trainer. De passie voor Learning & Development bleef, maar de vorm veranderde: ik deed in de jaren die volgden verschillende interim opdrachten, maakte voor verschillende bedrijven (blended) leerbeleid, trainingen en e-learnings.”

Opdrachtgever van TriamFloat

De afgelopen jaren werkte Floor als Manager Learning & Development Nederland bij Friesland Campina. “Een fantastische baan! Ik heb een nieuwe afdeling mogen bouwen met 18 L&D-specialisten. Veel van deze mensen heb ik nieuw aangenomen van buiten het bedrijf. Het is moeilijk geweest de juiste specialisten te vinden in de markt. Omdat ik wilde dat ze naast heel goed in hun vak, ook goede consultancy skills hadden. Ik zocht naar consultants die uit hetzelfde hout waren gesneden als TriamFloaters en voerde in een jaar meer dan 60 gesprekken.

Het vinden van de tijdelijke vervanging bleek ook niet zo makkelijk. “Ik had een gat in mijn formatie en zocht L&D-professionals die meteen aan het werk kunnen én kwaliteit leveren. Ik had een probleem en wilde graag geholpen worden. Gelukkig kon ik altijd bij TriamFloat terecht.

Vaak zijn externen heel goed in het analyseren van het probleem, maar is de oplossing geen maatwerk. Wat ik zo fijn vind aan consultants van TriamFloat is dat ze je echt komen helpen, ze komen letterlijk naast je zitten. TriamFloaters zijn doorpakkers die direct aan de slag gaan: ze denken met je mee en nemen zorgen weg. Twee consultants die een jaar in mijn team zaten voor het ontwikkelen van leermiddelen merkten hoe lastig het is om als externe een weg te vinden in een complexe organisatie zoals FrieslandCampina. Tijdens hun opdracht schreven ze simultaan een onboarding voor externe ontwikkelaars. Welke technische eisen zijn er, hoe de processen werken en bij welke afdeling moet je zijn voor wat? Ze moesten het voor zichzelf toch uitzoeken dus hebben er maar gelijk een handleiding van gemaakt, echt een fijn afscheidskado!

Van opdrachtgever naar Business Manager

Toen Rutger hoorde dat Floor bij FrieslandCampina wilde vertrekken, benaderde hij Floor. Lachend: “Hij belde me de volgende ochtend al om 7:30 uur, met de vraag wanneer ik op de koffie kwam. En om een lang verhaal kort te maken: nu zit ik hier, sinds 60 dagen. Als Business Manager, dus aan de andere kant van de tafel!”

TriamFloaters zijn aanpakkers: professioneel, ervaren en gericht op kwaliteit en maatwerk.
Floor Dijkstra / TriamFloat

Floor versterkt het managementteam van TriamFloat. “Het is een rijdende trein en dat is fijn. Ik kan nog zoveel van mijn collega’s leren. En niet alleen van mijn collega Business Managers, maar ook van de ruim 70 professionals."

Wat er zo speciaal aan TriamFloaters?

“De zelfredzaamheid en het meedenken zit in hun DNA. Als leidinggevende hoefde ik destijds weinig te doen aan aansturing, de output kwam vanzelf. Het zijn hoogopgeleide denkers en doeners die jouw verwachtingen willen nakomen én overtreffen. Zij komen echt naast je zitten en helpen je.” Floor is trots op TriamFloat. "En we hebben niet alleen de beste professionals in huis, maar zijn daardoor marktleider in Nederland. Hoe cool is dat!”

Overzicht nieuws

De consultants van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!