icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 04/06/2019

Hester, een onderwijskundige in hart en nieren

TriamFloat

Maak kennis met Hester van Breda, een alleskunner op het gebied van Learning & Development. Volgens TriamFloat -waaraan zij sinds zeven jaar als consultant verbonden is- ‘ligt Hester’s kracht in het samen creëren van nieuwe leerinzichten, met als doel mensen beter te leren leren in organisaties. Zij is sterk in het overbrengen van kennis, het ontwerpen en ontwikkelen van opleidingsraamwerken en de strategische verankering van leren & ontwikkelen in organisaties.’ Als ik Hester persoonlijk spreek ben ik onder de indruk van haar liefde voor het vak: “Het is mijn grote passie: ik ben een onderwijskundige in hart en nieren.”

Voor haar interim opdrachten pendelt Hester dagelijks heen en weer naar de randstad. “Dat bruisende is fijn, thuis kom ik tot rust. Onze woonboerderij staat in een klein dorp met slechts 300 inwoners. We hebben een hond en een leasepaard: een boer heeft wat shetlanders op ons erf geparkeerd, in ruil voor ons gras. Het is daar heerlijk afgelegen, midden in de natuur. Dit staat in groot contrast met een gemiddelde werkdag.”

En dat bevalt goed. Hester: “Alles is op deze manier in balans. Ik hou van de dynamiek om op projectbasis te werken en bijt me vast in elke opdracht.” Hester geeft aan zich snel te binden aan een opdrachtgever. Met een lach: ‘Wat natuurlijk geen gebruikelijke eigenschap is van een consultant. Maar het is echt zo: als ik aan een project werk bij Schiphol, bén ik Schiphol. Dat geldt ook voor NS, ABN AMRO en alle andere mooie bedrijven waar ik de afgelopen jaren rondliep.”

Ik bind en verbind, leer de mensen achter een organisatie graag echt kennen.
Hester van Breda / TriamFloat

Hesters voorkeur gaat dan ook uit naar opdrachten met een wat langere doorlooptijd. “Zodat ik niet alleen de bouwstenen van een project neerzet, maar ook help met de voortzetting. Het vervolg van de opstartfase is namelijk minstens zo interessant: wat kun je doen om mensen uiteindelijk echt in beweging te krijgen en te houden? Deze vraag drijft mij.”

Op dit moment werkt Hester aan twee projecten bij Schiphol, waaronder als Lead Kennis en Opleiding van het ontwikkelprogramma ASM MC2019/Fit For Future. Dit is een interessant transitietraject, waarin een andere manier van samenwerken met de Main Contractors wordt geïntroduceerd (prestatiegericht werken) als het gaat om het beheer, onderhoud, modificaties en projecten binnen Schiphol. Deze verandering vergt andere kennis, vaardigheden en gedrag van de Schiphol-medewerker, daarom hebben we een opleidingsontwerp gemaakt wat op dit moment wordt uitgerold.”

Daarnaast is Hester met een projectteam bezig met “The Schiphol Way of Learning”: een weg voor alle medewerkers op Schiphol. “Het eindproduct is een visie op leren en ontwikkelen. Het geeft Schiphol handvatten (leer- en ontwikkelprincipes) om leren en ontwikkelen binnen de organisatie te laten stromen. Om erachter te komen wat de organisatie echt belangrijk vindt op het gebied van leren en ontwikkelen doen we onder andere onderzoek langs de velden en verzorgen we meerdere workshops.

Hoe gaaf is het, dat ik op Schiphol loop en me realiseer dat ik onderdeel ben van zo’n grote verandering.
Hester van Breda / TriamFloat

Hoe Hester zeven jaar geleden bij TriamFloat terecht kwam?
Het onderwijs zat er altijd al in: na de PABO stond Hester maar liefst 12 jaar voor de klas, in het basis- en speciaal onderwijs. “In de avonduren studeerde ik Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht. Ik ben daar na mijn afstuderen gebleven en heb ruim 7 jaar als docent binnen de vakgroep Onderwijskunde gewerkt. Hier is de onderwijskunde echt in mijn hart en nieren gaan zitten!"

En toen kwam er een telefoontje van Esther Scheffener (red: destijds Business Manager van TriamFloat, inmiddels directeur). Zij vroeg of ik een opdracht wilde doen voor TriamFloat. Ik wilde wel eens met ‘mijn voeten in de klei’ en zo ben ik deze organisatie ingerold. En nooit meer weggegaan”, glimlacht Hester.

In de afgelopen jaren kreeg Hester de meest uitdagende opdrachten op haar bord. “En zo heb ik al heel wat bedrijven van binnen gezien, al zoveel geleerd en meegemaakt. De afwisseling en het blijven ontwikkelen maakt het werk nooit saai.”

Ook is zij te spreken over haar team TriamFloaters. Hester: “Het is zo fijn om een achterban vakgenoten te hebben, die allemaal dezelfde taal spreken. Het zijn mensen die aan een half woord genoeg hebben en die ook energie krijgen van leren en ontwikkelen van mensen. We geven samen workshops, sparren in themagroepen en werken aan mooie projecten, zoals het onlangs opgeleverde PPL-model. Ik houd van de dynamiek, de veelzijdigheid en de waarde van ons vak!.”

Overzicht nieuws

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!