icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 07/03/2022

"Het bijdragen aan iemands ontwikkeling is iets heel moois"

TriamFloat

“Ik kijk er naar uit deel te gaan uitmaken van het team”, vertelt Rosa van der Deen enthousiast. Ze is op 1 maart in dienst getreden bij TriamFloat. “Ik vind het fijn om samen te werken, met en van elkaar te leren en te brainstormen over leeroplossingen. Ik heb er onwijs veel zin in.”

Rosa woont samen met haar vriend in Nijmegen. “Sinds september hebben we in ons eigen huisje, dus dat is heel leuk. In mijn vrije tijd volleybal ik en ik geef ook trainingen aan een mannenteam. Ik heb het daar redelijk druk mee, maar ik krijg daar altijd wel veel energie van.” Ze is echt een familiemens, vertelt ze. “Mijn avonden vul ik vaak met het spelen van spelletjes. Daar kan ik erg van genieten; gezellig samen met familie, vrienden of met mijn vriend.”

Twee jaar geleden is ze afgestudeerd als onderwijskundige aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. “Ik heb stage gelopen aan het ROC Nijmegen, en toen ben ik in aanraking gekomen met het leren en ontwikkelen binnen organisaties. Mijn studie was vooral gericht op het onderwijs, en dan met name basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Tijdens mijn studie merkte ik al dat ik binnen de onderwijssector op zoek was naar de ontwikkeling van de professional - de docent in dat geval - in plaats van de ontwikkeling van de leerling. Ik was daar altijd al door getriggerd.”

Corona

Rosa was meteen na haar afstuderen al aangenomen bij TriamFloat. “Maar door Corona ging dat helaas niet door. Een aantal opdrachten kwam toen stil te liggen, dus er was geen werk voor mij. Ik ben toen wel heel snel ergens anders aan de bak gekomen, dus dat was superfijn.” Ze heeft sindsdien bij een onderwijskundig bureau in Amsterdam gewerkt als Learning Consultant. “Dat bureau is wat kleiner en meer in ontwikkeling. Zij zijn bezig met een professionaliseringsslag, en daar heb ik onderdeel van mogen uitmaken.  Ik heb met veel verschillende klanten samengewerkt: in de bancaire sector, de farmacie, de industrie, de machinebouw et cetera.”

Als Learning & Development Consultant houdt Rosa zich vooral bezig met het ontwerpen en implementeren van leeroplossingen. “Ja, in de breedste zin van het woord”, knikt ze. “Ik heb onder meer veel e-learnings ontworpen en ontwikkeld voor medewerkers en voor klanten van organisaties. Daar is veel vraag naar. Een online-leeroplossing is vaak prima om basiskennis bij te brengen. Daarnaast heb ik organisaties ondersteund bij de keuze van het juiste leerplatform en bij de implementatie ervan. Dat is ook heel leuk om te doen.”

Samen in gesprek

Wat Rosa ook een leuk onderdeel van het vak vindt, is het leren over allerlei soorten organisaties en nieuwe onderwerpen. “Ik ga graag samen met de klant in gesprek over wat de precieze vraag of het probleem is, om daarna samen te gaan ontdekken hoe de juiste leeroplossing eruit kan zien. Eén van de belangrijkste vragen daarbij is: ‘Wat hebben deze medewerkers nodig om hun werk goed te doen?’.” 

De redenen dat Rosa (opnieuw) voor TriamFloat heeft gekozen zijn heel divers. “Ik denk dat TriamFloat mooie opdrachtgevers heeft met interessante opdrachten en ik vind TriamFloat zeer professioneel overkomen. Ik ben altijd een beetje nieuwsgierig gebleven naar wat zij mij zouden kunnen bieden en ik denk dat onze visies goed overeenkomen. Ik vind het bijvoorbeeld leuker om wat meer gedetacheerd te worden; ik deed bij mijn vorige werkgever veel vanuit huis, en ik was op een dag soms wel met vijf verschillende projecten bezig. Bij TriamFloat ga je echt de organisatie in, ga je ontdekken hoe de organisatie in elkaar zit en waar medewerkers tegenaan lopen. Het lijkt me heerlijk om een hele dag te hebben voor een klant, in plaats van even een uurtje een meeting bijwonen en dan weer weg.”

Samenwerken en brainstormen

Rosa kijkt het meeste uit naar het samenwerken en brainstormen met het team van TriamFloat. “Elke week is er een dag gepland om jezelf te ontwikkelen, samen te werken, en met en van elkaar te leren; bijvoorbeeld in sessies. Dat vind ik mooi. Ik heb er behoefte aan nieuwe mensen te leren kennen met veel ervaring; ik heb heel veel zin om meer te weten te komen over ons vak. Op een gegeven moment ga je de dingen vaak op dezelfde manier doen, en ik ben benieuwd hoe anderen dat aanpakken. Het lijkt me ook een leuke groep mensen, waar ruimte is voor eigen ontwikkeling.”

Tijdens het interview praat ze met veel passie over haar vak. “Ja, het bijdragen aan iemands ontwikkeling is iets heel moois”, beaamt ze. “En in iedere sector krijg je te maken met een ‘bewegende wereld’. Een wereld waarin je vooruit moet, een wereld waar je niet meer 40 jaar lang je vak kunt uitoefenen op dezelfde manier. En dat vind ik leuk; dat je continu iets nieuws kunt ontdekken en dat je van tevoren niet weet wat de oplossing is. Het eindproduct is altijd een resultaat van een creatieve en leuke samenwerking. En dat vind ik heel tof.”

Overzicht nieuws

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!