icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 24/05/2019

Klantevent 'Werkplekleren': wat zijn de belangrijkste randvoorwaarden?

TriamFloat

Op donderdagmiddag 23 mei organiseerde TriamFloat, in samenwerking met de Regionaal Adviescommissie Procestechniek (RAP) Oost Nederland het klantevent “Werkplekleren in de procestechniek”. Onze gasten, afgevaardigden van verschillende bedrijven, werden ontvangen in het prachtige Villa Serphos in Enschede. Het werd een inspirerende middag, met veel voorbeelden uit de praktijk en handige tips. Iedereen verliet het pand aan het einde van de dag met een goodiebag én een hoofd vol kennis.

Het is lastiger dan ooit om mensen aan te nemen met de juiste ervaring, dus opleiden op de werkplek is belangrijker dan ooit!
Deelnemer / Event 'Leerplekwerken'

Wat stond er vandaag op het programma? 
Na een welkomstwoord van Hugo Oord (bestuurslid RAP Oost-Nederland) en Floor Dijkstra (Business Manager TriamFloat), nam consultant Marjoleine het woord. Het eerste gedeelte van de middag ging over randvoorwaarden die werkplekleren succesvol maken in een bedrijf. Het onderstaande model werd hierbij gepresenteerd.

werkplekleren

Een groot gedeelte van de middag was interactief. Onze gasten kreeg, door middel van aansprekende video’s en andere voorbeelden, inzicht in hoe je werkplekleren kunt inzetten. Vervolgens was de hamvraag: hoe is het gesteld met werkplekleren bij jouw bedrijf? En hoe krijg je hier inzicht in?

De belangrijkste inzichten uit de groep:

  1. Visie op leren is nodig. Een visie zorgt er voor dat leren een plek krijgt in de bedrijfsplannen en strategie. 
  2. Er moet ruimte worden gecreëerd om te mogen experimenteren en leren op de werkplek. 
  3. Beschikbaar maken van middelen en inzetbaarheid.
  4. Duidelijkheid in de rollen en functies binnen de organisatie
  5. Urgentie helder & wat moet het opleveren? 
  6. Commitment directie/MT
TriamFloat

Tot slot presenteerde TriamFloater Marcel een praktijkcase, waarin hij uit de doeken deed hoe WILA werkplekleren implementeerde.

Na deze dag vol tips en practices kunnen de deelnemers zelf aan de slag!

Overzicht nieuws

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!