icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 13/02/2023

Nieuwe L&D Expert Rozanne: het levende voorbeeld van lifelong learning

triamfloat

Misschien ken je onze nieuwe L&D Expert Rozanne de Bont wel van een theatervoorstelling of komt haar gezicht je bekend voor van televisie. In een vorig leven stond ze namelijk als acteur op de planken. Maar na zeven jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze schoolde zich om en nu staat ze op de werkvloer als L&D Expert Hoe is het om met veel levens- en werkervaring te beginnen als Young Expert? Welke plusbagage neem je mee en hoe zet je die in? Ze vertelt het ons in dit interview.

Lifelong learning in de praktijk

“Ik ben oorspronkelijk opgeleid op de toneelschool in Arnhem. In werkte zeven jaar in de culturele sector, maar een paar jaar geleden begon het te kriebelen. Het werkveld binnen de culturele sector was weerbarstig en ik vond het moeilijk om mijn eigen ontwikkeling vorm te geven. Ik had een nieuwsgierigheid om mezelf door te ontwikkelen.”

Rozanne besloot weer te studeren: Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en een minor Bestuur en Organisatiewetenschappen aan de VU. Het was flink buffelen, maar ze ontdekte dat als je ouder bent en studeert, het bijna vanzelf gaat omdat je intrinsiek gemotiveerd bent. Die intrinsieke motivatie is de motor van haar eigen ervaring met lifelong learning.

“Onderwijswetenschappen is een interessante studie als je zelf al eens in een werksituatie hebt gezeten. De colleges waren dan ook te gek. Ze gingen over grote veranderprocessen en waren maatschappelijk relevant. Er was een heel interessante leerlijn ‘lifelong learning’ binnen mijn studie. Het ging over het leren voor volwassenen binnen bedrijven, en over na- en omscholing. Het sloot echt aan bij wat ik zelf had ervaren en ik had daar duidelijk affiniteit mee. Ik besloot extra kennis op te doen met een minor Bestuur en Organisatiewetenschappen. Na drie jaar was ik volledig omgeschoold en klaar om aan de slag te gaan.”

Nieuwe oude vaardigheden als pluspunt

Toen Rozanne zich had omgeschoold, kwamen er andere vaardigheden naar boven die goed van pas komen. “Binnen de culturele sector en vooral op het toneel hoorde ik altijd dat ik zo analytisch was. Voor mij als acteur en theatermaker was dat bij sommige projecten best een handicap, omdat je steeds uitzoomt en het hele proces bekijkt.

"Tijdens mijn studie Onderwijswetenschappen kreeg ik deze feedback ook terug, maar dan als een positief punt. Ik merk dat dit analytische gewoon goed bij mij past. Ik heb het nu echt omarmd en verder ontwikkeld, en nu komt het eindelijk perfect van pas bij mijn werkzaamheden.”

Een grote leercurve bij TriamFloat

Studeren aan de universiteit is heel interessant, maar vaak erg academisch. Rozanne ervaarde dit ook. Ze had de behoefte om na haar studie meteen zoveel mogelijk praktijkuren te maken in ontwerpen en ontwikkelen. Ze wilde zich graag verdiepen in de pragmatische kant van onderwijskunde en het uitvoeren van veranderprocessen.

“Ik leerde TriamFloat kennen via een oud-student die tijdens mijn studie kwam vertellen over haar werk. Ze was heel enthousiast over TriamFloat en vertelde hoe groot haar leercurve was. Het leek mij de perfecte plek om te beginnen. Het unieke is dat er negentig onderwijskundigen werken. Er is een hele grote database waar alle kennis in staat, maar ook in de wandelgangen zelf is er erg veel kennis. Het is heel gaaf om TriamFloat als eerste werkgever te hebben. Als onderwijskundige kun je bijvoorbeeld ook de enige zijn binnen een bedrijf. Dat wilde ik echt voorkomen.”

Het is heel gaaf om TriamFloat als eerste werkgever te hebben
Rozanne / TriamFloat

Junior met veel werk- en levenservaring

Toen Rozanne contact zocht met TriamFloat, viel ze op door haar werkervaring in haar vorige sector. “Ik had meteen een interessant gesprek met Business Manager Tim Wassen. Want als L&D Expert ben ik namelijk een junior, maar ik heb wel al veel werk- en levenservaring.

Want alles wat ik meeneem uit mijn vorige vakgebied blijft – dat houdt niet op. Het zijn allemaal vaardigheden waarvan ik nu al merk dat ze goed van pas komen. Van hoe je met mensen omgaat en processen bekijkt en analyseert tot naar hoe je naar verhalen luistert. Dat zijn allemaal vaardigheden die ik heb ontwikkeld in mijn vorige vakgebied. Het is niet opeens afgelopen omdat ik iets nieuws doe.”

Rozanne ging al snel bij TriamFloat aan de slag. “Ik werk nu als junior bij BAM aan een interessante opdracht waar ik heel breed bezig ben met leren. Ik verbeter het operationele proces, dus de ontwikkeling en de uitvoering van leren, en daarnaast implementeer ik de nieuwe kernwaardes van de organisatie in het leren zelf. Tot slot ben ik verantwoordelijk voor de evaluatie achteraf. Ik werk in mijn eentje aan de opdracht, maar binnen het bedrijf zijn er nog vier andere TriamFloaters. Dat is heel fijn en ik houd graag een korte lijn met mijn collega’s.”

Ik wil veranderingen teweeg brengen waar dat nodig is
Rozanne / TriamFloat

Veranderingen teweeg brengen waar nodig

De komende jaren wil Rozanne de vaardigheden van een onderwijskundige verder eigen maken en zoveel mogelijk organisatiestructuren leren kennen. “Uiteindelijk zou ik door middel van onderwijs of leren, grote veranderingen teweeg willen brengen waar dat nodig is. Ik heb namelijk veel affiniteit met maatschappelijke veranderingen en innovaties. Als ik begrijp hoe verandering wordt ingezet en hoe iets stagneert en wat die knelpunten zijn – waar mensen elkaar raken of tegenspreken – dan kun je in welke verandering dan ook begeleiden. Ik heb op de toneelschool in Arnhem mijn intuïtie leren gebruiken en geleerd te kijken. Op de universiteit heb ik leren denken en redeneren. Mijn doel is deze vaardigheden uiteindelijk samen te laten werken en tot wezenlijke resultaten te komen.”

TriamFloat
Rozanne de Bont /
L&D expert

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!