icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock
Werken bij Triamfloat
Nieuws 15/11/2019

Proeverij: ‘Sterk onderwijs: samenwerken in de (beroeps)kolom’

triamfloat

TriamFloat Onderwijs en PlusTalent Onderwijs Management organiseren op donderdagmiddag 23 januari alweer de 6e Proeverij. We gaan met het volgende vraagstuk aan de slag: Hoe kan men succesvol een (structureel/duurzaam) samenwerkingsverband inrichten om de samenwerking VMBO, MBO en HBO te versterken en doorlopende leerlijnen te ontwikkelen?

Tijdens de proeverij presenteren we inspirerende voorbeelden en leggen dilemma’s op tafel
Organisatie / Proeverij

Het ligt achter ons om slechts te denken en handelen vanuit de agenda van je eigen onderwijsorganisatie. We gaan steeds meer toe naar het denken vanuit de onderwijs beroepskolom.

Deze ontwikkeling wordt gestimuleerd vanuit verschillende kanten: van kwaliteitsagenda, sterk beroepsonderwijs en demografische ontwikkelingen, tot flexibilisering van onderwijs. De complexiteit is echter groot (financiële risico’s, verschil in cultuur en visie, voldoende instroom, examenvoorschriften) en vormt een afbreukrisico voor een goede samenwerking.

In de hele onderwijskolom ontstaan diverse initiatieven maar vaak is het nog zoeken naar de structurele aanpak die de samenwerking van werkvloer tot bestuurstafel, van VMBO tot HBO aan elkaar verbindt en de relatie verduurzaamt.

Doelgroep
Directie, management, HRD-professionals uit het VMBO, MBO en HBO. 

Programma
Het definitieve programma en haar sprekers wordt op dit moment samengesteld, maar hierbij alvast een inkijkje in de onderliggende thema’s:

  1. Inrichting van een effectieve en duurzame samenwerking tussen de verschillende niveaus  van onderwijsorganisaties
  2. Samenwerking – overbruggen van verschillende culturen
  3. Onderwijskundige innovatie
  4. Wet- en regelgeving (wat kan/mag wel/niet)
  5. Doorstroomdossiers en gemeenschappelijke docententeams
  6. Afstemming met andere ketenpartners

In een World Café verkennen we het thema verder en nodigen wij u uit om te genieten van onze culinaire proeverij van diverse gerechten en drankjes. Deze opzet biedt ruime gelegenheid om in een informele en open sfeer ervaringen en good/bad practices uit te wisselen. 

Aanmelden
U bent van harte welkom op donderdag 23 januari om 15.30 uur tijdens de Proeverij op ons kantoor in Utrecht. Neem gerust een collega mee. 
Deelname aan de Proeverij is gratis.

INSCHRIJVEN PROEVERIJ

Business Manager
Baukje Sijpkens /
Business Manager

De consultants van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!