icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Nieuws 25/06/2019

Selectiedag TFCE: van speeddaten, tot een individuele pitch

Podium

Op deze bloedhete dinsdag (34 graden) staat de Selectiedag van de TriamFloat Consultant Experience (TFCE) op het programma. Het wordt een spannende dag voor de vijftien geselecteerde – net afgestudeerde- Onderwijskundigen. Zij gaan zichzelf vandaag bewijzen om zo een plekje te bemachtigen in de TFCE. Na een inleiding van Business Manager Tim Wassen, waarin hij iedereen welkom heet en zijn aanwezige collega’s kort voorstelt, vertelt hij meer over de skills die je als consultant nodig hebt én hoe je deze ontwikkelt.

Je hebt twee expertises: die van onderwijskundige én die van consultant.
Tim / TriamFloat

“Voor de TFCE hebben we een zes maanden durend programma vormgegeven waarin we jong talent een kans geven”, legt Tim uit. “En als je na vandaag geselecteerd bent, ben je vanaf dag één een volwaardig collega. Geen junior, geen trainee en geen starter. Termen waar je nooit meer vanaf komt. Je krijgt direct een opdracht, passend bij jouw ervaring. Je staat er niet alleen voor, je werkt samen met een ervaren TriamFloater en hebt de beschikking over een buddy, een Business Manager en een maandelijks terugkerende intervisie’.

Tim vertelt over de verschillende trainingen en workshops die tijdens de TFCE-periode worden aangereikt, die als hoger doel hebben om de consultant skills te optimaliseren. Ben je je bewust van je eerste indruk? Hoe ga je om met stakeholders? Dit zijn voorbeelden van trainingen die je kunt verwachten.

Hierna is het podium voor directeur Esther, die in vogelvlucht vertelt waar TriamFloat voor staat: “Iedereen die hier werkt is al 36 jaar -want zolang bestaan we- heel trots op het bedrijf. Er stroomt bij ons allemaal groen bloed door de aderen. Je merkt als je hier werkt: je gaat alleen op opdracht, maar maakt deel uit van een groot geheel. Je hoort er echt bij.”

Esther benadrukt de noodzaak van het hebben van de juiste mentaliteit en communicatieve vaardigheden. “TriamFloat is marktleider, je komt een bedrijf binnen waarvan klanten verwachten dat we kwaliteit leveren. Wij leveren maatwerk, zijn klantgericht én scherp. Vandaag gaan we jullie hier zeker op challangen.”

We hebben hier een open cultuur, de deuren staan altijd open. Je mag altijd binnen lopen.
Esther / TriamFloat
TriamFloat
Ervaringsdeskundige Sascha aan het woord
tfce
Speeddaten met Esther

Nadat consultant Nina het programma van de dag heeft toegelicht, neemt consultant Sascha het stokje over. Zij is ervaringsdeskundige, want komt uit de TFCE groep van september. Na het verhaal van Sascha, worden er vanuit de zaal veel nieuwsgierige vragen aan haar gesteld. Over het traject, de aansluiting op de praktijk én of de opgedane kennis vanuit de opleiding een goede basis is.

Op de laatste vraagt antwoordt Sascha bevestigend: “Ik heb gemerkt dat je onbewust al zoveel kennis in huis hebt, dat je bij elke opdrachtgever aan de slag kunt. Dat gaan jullie ook merken!”

Na de enthousiaste introductie is het tijd voor het echte werk. Het wordt een dag van speeddaten, het uitwerken van een casus in groepen, een schrijfopdracht en een individuele pitch over jezelf. Het belooft een mooie dag te worden, die hopelijk nieuwe professionals gaat opleveren.

Deze week stellen we de definitieve TFCE groep aan je voor!

Overzicht nieuws

De experts van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!