icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat
Klantcase

Mariëlle ontwikkelt e-learning modules voor het Antoni van Leeuwenhoek

TriamFloat

Als TriamFloater neem je een kijkje in de keuken van diverse bedrijven. Werkte L&D-Consultant Mariëlle Troudes tot voor kort bij de KLM, tegenwoordig is zij aan de slag bij het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) Ziekenhuis. Mariëlle: “Zo’n gespecialiseerd ziekenhuis is een bijzondere werkomgeving. Ik vind het een mooie gedachte dat ik de doelgroep -in dit geval o.a. artsen, verpleegkundigen en oncologen- kan helpen met de ontwikkeling van vakinhoudelijke e-learning modules.”

triamfloat
Mariëlle Troudes /
L&D Consultant

Hoe ben je bij het AVL terecht gekomen?
“Het AVL is al lange tijd klant van Triamfloat. We hebben hen ondersteund in de selectie van een leerportaal. Na deze stap ligt er een ambitieuze doelstelling om al het lesmateriaal en materiaal voor performance support te digitaliseren. Dit doen ze met een digital learning adviseur, maar de wens lag er om sneller en meer modules op te leveren. Zodoende werd ik gevraagd om hen hiermee te helpen.

Waar ben je precies mee bezig?
Ik heb twee opdrachten. De eerste opdracht is het ontwikkelen van een e-learning over straling, een onderwerp waarover mijn kennis minimaal was. Toen ik me -met hulp van een stralingsdeskundige - ging verdiepen in de stof, merkte ik dat straling een heel breed en natuurkundig onderwerp is. Het voelde alsof ik weer even terug in de schoolbanken was beland. Straling is een interessant onderwerp, ook omdat het voor iedereen relevant is.”

Door al mijn sessies met mijn inhoudsexpert kan ik mijzelf ook stralingsdeskundige noemen
Mariëlle / TriamFloat

In de oriënterende fase kwam Mariëlle tot de conclusie dat het verstandiger was om de e-learning op te splitsen naar twee niveaus. “Een verpleegkundige en een arts hebben behoefte aan andere informatie vanwege het verschil in werkzaamheden. Daarom is gekozen voor twee varianten van de e-learning te ontwikkelen. Ik schakel in mijn hoofd constant tussen twee doelgroepen, wat best een uitdaging is!”

Enthousiast: “Wat leuk is om te vertellen, is dat ik de proefexamens van de opleiding van mijn vriend -hij is tandarts- kon gebruiken als inspiratie. Dit bevestigde weer: straling is overal en kennis ook.”

De twee varianten op deze e-learning zijn nog in ontwikkeling, naar verwachting rollen we deze in het nieuwe jaar uit.
Mariëlle / TriamFloat

En wat houdt jouw tweede opdracht in?
“Dat is wederom een e-learning, maar nu ondersteunend aan een game voor intern gebruik. De AVL Academie heeft deze interactieve game ontwikkeld, om de werking van het zorgstelsel op een verhelderende manier uit te leggen. Het is heel knap gemaakt: het is een weergave van hoe marktwerking in de zorg werkt. Het totale speelveld is in kaart gebracht en alle partijen komen aan bod: van zorgverzekeraar, tot farmaceut en natuurlijk het ziekenhuis zelf.

“Ik heb het spel zelf gedaan, om het beter te begrijpen en vast te stellen wat er in de e-learning nog extra aan bod moet komen. Ook hiervoor geldt dat de stof die overgebracht moet worden, complex kan zijn. Aan mij de taak om de lesstof op een behapbare en begrijpelijke manier te presenteren. Zodat de mensen de stof snel toch zich kunnen nemen en zich kunnen focussen op het belangrijke werk wat zij doen.”

Alle klantverhalen
triamfloat
Mariëlle Troudes /
L&D Consultant

De consultants van TriamFloat hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!